MHR LEZZET

PRATİK MAKARON
Mazemeler :
  • 2 su bardağı toz badem
  • 1 su bardağı un
  • 4 buçuk su bardağı pudra şekeri
  • 5 adet yumurta akı
  • Kakao
Ara Dolgusu İçin : 
  • 400 ml krema
  • 6 paket bitter çikolata
Yapılışı :

Derin bir kapta toz badem, un ve pudra şekerini karıştırıyoruz. Ayrı bir kapta ise yumurta aklarını köpük haline gelene kadar mikserle çırpıyoruz. Daha sonra yavaşça toz bademli karışımı ve yumurta aklarınını birbirine katıyoruz. Birkaç kez karıştırdıktan sonra kakaoyu ilave edip sıkma torbasına dolduruyoruz. Yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine küçük yuvarlaklar halinde sıkıyoruz. 150 derece fırında 10 - 12 pişiriyoruz. Ara dolgusunu hazırlamak için kremayı ısıtıp parçalara ayırdığımız çikolatayı içine katıp, karıştırıyoruz. Fırından çıkardığımız makaronlar ılındıktan sonra iki adet makaronu alıp ılınmış çikolatalı dolgudan aralarına sürüp yapıştırıyoruz. AFİYET OLSUN!

NOT : İsterseniz kakao yerine renkli gıda boyaları ve ara dolgusunda kullandığımız bitter çikolata yerinede beyaz çikolata kullanarak farklı bir görünüm elde edebilirsiniz.

TAHİNLİ ÇITIRLAR
Mazemeler :
  • 2 adet yufka
  • Yarım su bardağı tahin
  • 1 çay bardağı sıvıyağ
  • 1 çay bardağı toz şeker
  • 1 çay bardağı dövülmüş ceviz
Üzeri İçin :
  • Pudra şekeri
Yapılışı :

Yufkayı düz bir zemine seriyoruz. Üzerine tahin ve sıvıyağı karıştırıp sürüyoruz. Daha sonra tozşeker ve ceviz serpip, kalın sigara böreği şeklinde sarıyoruz. İkinci yufkamızada aynı işlemleri uyguladıktan sonra verevine kesiyoruz. 180 derecede pembeleşmeden pişiriyoruz. Daha sonra soğuyunca son olarak üzerine pudra şekeri serpip, servise hazır hale getiriyoruz. AFİYET OLSUN..."

KESTANELİ PİLAV
Mazemeler :
  • 250 gr. kestane
  • 1 çorba kaşığı dolmalık fıstık
  • 1 çorba kaşığı Antep fıstığı
  • 1 çorba kaşığı badem
  • 2 çorba kaşığı kuş üzümü
  • 10-12 adet kuru kayısı
  • 2 çorba kaşığı tereyağ
  • 2 çorba kaşığı sıvıyağ
  • 2 su bardağı pirinç
  • 3 çay kaşığı yeni bahar
  • 2`er çay kaşığı zencefil ve tarçın
  • 3 su bardağı sıcak su
  • Tuz
Üzeri İçin :
  • Bir kaç dal Frenk maydonozu
Hazırlanışı :

Öncelikle üstünü çizdiğimiz kestaneyi fıranda pişirin veya ocakta tavanın içinde közleyin. Daha sonra pişen kestanelerimizin kabuklarını soyun ve iri iri doğrayın. Badem ve antep fıstığını üzerini geçecek kadar sıcak su ekleyip 20 dakika bekletin. Suyu süzüp, kabuklarını elinizle sıvıyarak temizleyin. Dolmalık fıstığı ve sıcak suyun içinde 10 dakika bekletiğimiz daha sonra küp küp doğradığımız kuru kayısı ve kuru üzümü terayağı ile birlikte tencerede kavurun. Sıvıyağıda ekleyip fıstığın rengi dönene kadar kavurun. Kestaneyi de ekleyip bir kaç kez çevirin. Yıkanmış ve süzülmüş pirinci ilave edin ve kısık ateşte 3-4 dakika kavurun. Bahartları kattıktan sonra şöyle bir çevirip sıcak suyu koyun. Su kaynayınca ocağın altını kısın ve suyunu çekene kadar pişirin ve sonra ocaktan alın. Yarım saat demlendikten sonra karıştırın ve pilavı servis tabağına tepeleme bir görüntü olucak şekilde aktarın. Arzuya göre közlenmiş bütün kestaneler ve frenk maydonozuyla süsleyin ve ılık olarak servis yapın. AFİYET OLSUN!!!

PRATİK TİREMUSU

Mazemeler :
  • 1 adet kakaolu pandispanya
  • 1 su bardağı hazırlanmış Nescafe
  • 1 adet muz
  • Kakao

Muhalebisi için :
  • 1 kutu labne peyniri
  • 3 bardak süt
  • 3 çorba kaşığı un
  • 3 çorba kaşığı toz şeker
  • 1 adet yumurta sarısı
  • 1 paket beyaz Çikolata
Hazırlanışı :

Hazır aldığımız pandispanyamızı ikiye bölüyoruz. Böylelikle elde ettiğimiz dört parçamızı nescafeyle ıslatıyoruz. Bu arada bir yandan muhallebimizi hazırlamak için süt,un, tozşeker ve yumurta sarısını ocakta kaynayana kadar pişiriyoruz. Ocağı kaptıktan sonra sıcağı sıcağına beyaz çikolatamızı ilave ediyoruz. Soğuduktan sonra ise labnemizi ekleyerek kremamızı hazırlıyoruz. Pandispanyamızın aralarını muhalebimizle dolduruyoruz ve üzerine kakao serperek, muz dilimleriyle süslüyoruz. Afiyet olsun..."

MEVSİM SEBZELİ LEVREK

Mazemeler :

  • 3 adet levrek fileto
  • 1 adet küçük boy havuç
  • 1 adet küçük boy kabak
  • 1`er adet sarı-kırmızı biber
  • 1 adet yeşil biber
  • 1 su bardağı bezelye içi
  • 3 adet taze fasulye
  • 1 yarım demet maydanoz
  • 1 adet rendelenmiş limon kabuğu
  • 1 çay bardağı zeytinyağ
  • Karabiber
  • Tuz
Yapılışı :

    Levreklerimizi zeytinyağında kızartıyoruz. Haşlayıp küp küp doğradığımız havuç, kabak, sarı-kırmızı-yeşil biberleri ve fasulyemizi ekliyoruz. Daha sonra az haşladığımız bezelyemizide katıyoruz. 1 su bardağı suyu ilave edip iki üç dakika pişiriyoruz. Kıyılmış maydonozumuzu, limon kabuğunu ve baharatlarımızı ekliyor, yemek suyunu çekene kadar pişiriyoruz..."

ARMUTLU AKDENİZ SALATASI

Mazemeler :
  • 1 paket Akdeniz yeşilliği
  • 1 adet armut
  • 5-6 adet kurutulmuş domates
  • 150 gr keçi peyniri
  • Yarım su bardağı kavrulmuş badem
Sos İçin ;
  • 1 çay bardağı zeytinyağ
  • Yarım su bardağı limon suyu
  • 1 çorba kaşığı nar ekşisi
  • Tuz

Yapılışı :

Akdeniz yeşilliklerini servis kabına alıyoruz.  Kurutulmuş domateslerimizi 1 su bardağı sıcak suda 10 dakika bekletiyoruz ve süzüyoruz. Daha sonra domateslerimizi doğrayıp salatamıza ilave ediyoruz. Kabuklarıyla birlikte küp küp doğradığımız armutumuzu ve keçi peynirimizi ekliyoruz. Sos için ayrı bir kapta zeytinyağı, limon suyunu, nar ekşisini ve tuzumuzu çırpıyoruz. Daha sonra salatamıza ilave ediyoruz..."

KARAMEL DOLGULU KURABİYE

Mazemeler :
  • 3 su bardağı un
  • 1.5 su bardağı mısır nişastası
  • 1 su bardağı pudra şekeri
  • 2 çay bardağı toz fındık
  • 200 gr. tereyağ
  • 2 adet yumurta
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
  • Hindistan cevizi
  • Karamel dolgusu için :
  • 1 paket krema
  • 1 tatlı kaşığı tereyağ
  • 1 su bardağı toz şeker
Yapılışı :

Karamelimizi hazırlamak için tavaya şekerimizi koyup karamalize oluncaya kadar karıştırıyoruz. Üzerine kremamızı ve tereyağını ilave edip koyulaşıncaya kadar pişiriyoruz. Daha sonra karamelimizi soğumaya bırakıyoruz. Kurabiye hamuru için bütün mazemeleri karıştırıp iyice yoğuruyoruz. Hamurumuzu tezgahın üzerine alıp merdane yardımıyla yarım santim kalınlığında açıyoruz. Çay bardağı yardımıyla yuvarlak kurabiye şeklinde kesiyoruz. Yağlı kağıt serilmiş tepsimize diziyoruz. Önceden ıstılmış 150 dercedeki fırınımızda pişirmeye bırakıyoruz. Kurabiyeler soğuduktan sonra  aralarına karamel dolgumuzu sürüp sandiviç haline getiriyoruz. son olarak hindistan cevizine bulayıp sevris ediyoruz. Afiyet Olsun...

BÖĞÜRTLENLİ MUS

Mazemeler :
  • 2 su bardağı kırmızı böğürtlen
  • 6 adet yumurta beyazı
  • 1 paket krema
  • Yarım su bardağı pudra şekeri
  • 4 çorba kaşığı süzme yoğurt
  • 12 adet böğürtlen
  • 6 adet taze nane dalı
Yapılışı :

Böğürtlenleri bir çatal yardımıyla eziyoruz. Ayrı bir kapta yumurta beyazlarına pudra şekerini ekleyerek mikser yardımıyla çırpıyoruz. İçine yoğurdu ve kremayı ilave edip, karıştırıyoruz. Karışıma son olarak ezdiğimiz böğürtlenleri ekliyoruz. Kup bardaklara hazırladığımız musu paylaştırıp üzerlerini böğütlen ve naneleri süsledikten sonra buzdolabında soğutuyoruz..."

2 yorum:

  1. Bir tek şu mus olayını çözemedim. Yabancı bir isteden çok farklı bir tarif görüp denemiştim tutturamadım. Bir debu tarifi deneyeceğim.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Muz üstünü süslemek için isterseniz kullanmaya bilirsiniz. Ben lezzetli bulduğum tarifleri buraya yazıyorum. İnş. sizinde yaptığınız aynı lezzette olur. Şimdiden afiyet olsun.

      Sil